Willow Cottage gates and screens

Willow Cottage gates and screens

 

A commission to make gates and screens that were at once light hearted and yet effective in suggesting to walkers, on the one hand, and the dog on the other, that the property was private. Being a small property in a built up area on the edge of town (hence the walkers) the challenge was to achieve this without turning it into a dark and incongruous Fort Knox. The herringbone design with the opposing scrolls seemed to fulfil this brief.

As space was limited, both inside and outside the property, the larger gate slides in behind the screens and half height wall, while the pedestrian gate opens either way against the wall. They are both manually operated.

 

Some details of work in progress;

 

 

Initial idea/concept;         customer/jcb
Design;                             jcb
Detailing                            jcb
Executed                          jcb (john churchill)
Copyright J Churchill 2015 | The New Forge, Capton, Dartmouth, Devon, TQ6 0JE | Tel. 01803 712535 | Site by Screenbeetle